De boeken over Pol en Lot en hun vrienden

Terug

POL EN DE KANS VAN ZIJN LEVEN

Leeftijd: vanaf 10 jaar
Deel 3 over Pol en zijn vrienden (onafhankelijk te lezen).
Op een dag vlucht de beroemde zanger Lorenzo Romeo recht in de armen van Pol en zijn moeder. Hij ontdekt al snel dat Pol prachtig kan zingen en probeert hem over te halen om mee te gaan op zijn reizen. Maar Pol houdt van zijn vrienden en zijn leven in de oude stadspoort. Pas als Lorenzo hem op een gemene manier onder druk zet, krijgt hij hem aan het twijfelen.Te laat ontdekken Pols vrienden Sonja en Jan-Willem dat Lorenzo een leugenaar is.
Ze moeten Pol tegenhouden! Maar Pol is al weg, ver over de grens...

ISBN 9025841422, uitgeverij Leopold, 2003

POL EN HET GEHEIM IN DE VERBORGEN TUIN

Leeftijd: vanaf 9 jaar
Deel 2 over Pol en zijn vrienden (onafhankelijk te lezen).
Pol woont met zijn moeder Lot in een fijn huis, boven in de oude stadspoort. Achter de ruines van de stadswal ligt een prachtig stuk land, maar er woont iemand en het is er gevaarlijk. Toch gaat Pol er samen met Sonja en Jan-Willem steeds weer naartoe. Op een dag komt er een man die van de poort een restaurant wil maken en die zegt dat hij altijd zijn zin krijgt...
ISBN 9025830307, uitgeverij Leopold, 2001

POL EN LOT - DE POORT
Leeftijd: vanaf 9 jaar
Deel 1 over Pol en zijn vrienden (onafhankelijk te lezen).
Pol en Lot houden ‘s-nachts de wacht in een enge loods van een schoenenmagazijn en ze mogen wonen in het kantoortje erboven. Voor niets. Gelukkig, want Lot verdient ook niets. Tot vandaag. Want vandaag vindt ze een baantje. En daardoor krijgt Pol een vriendin, Sonja. Pol en Sonja ontdekken duistere zaken in een oud huis op de begraafplaats. Het wordt gevaarlijk voor hen, en wie niet sterk is, moet slim zijn!
ISBN 9025841503, uitgeverij Leopold, 1999.