DONDERS!


  

DONDERS! ONZE HOND IS EEN HELD!

Leeftijd: 7+
Dani en Jan Donder leven echt met hun vriendje Karel mee. Hij moet een jaar lang bij zijn tante wonen en ook nog eens met Wendolien spelen, dat verwende meisje uit hun klas. Gelukkig heeft hij zijn tekkeltje Tarzan. Maar die loopt weg als Karels tante hem op een dag voor straf op straat zet. Die nacht verdwijnt Karel ook. Donders!
Een ongure kerel sleurt de kleine Tarzan mee naar een verlaten huis in de oude, donkere binnenstad. Jan en Dani volgen zijn spoor met hun reusachtige Deense Dog, die ook Wendolien heet, en lang niet zo lief is als ze lijkt... 
ISBN: 9789025858384, uitgeverij Leopold, 2011

DONDERS! JE MAG DE TANDARTS NIET BIJTEN!
Leeftijd: 7+
Juf Sybille heeft pijn in haar mond en kan niet goed praten. En dat precies nu die vreselijke inspecteur van onderwijs in de klas komt kijken. Jan en Dani Donder vinden het heel zielig voor haar. Dan komt Dani erachter dat het allemaal is gekomen omdat zij bij haar tandarts niet van die doosjes af kon blijven! Jan wil wel doen alsof hij erge kiespijn heeft zodat ze terug kan naar de tandarts. Maar als dat niet lukt zit er nog maar een ding op: ze moeten inbreken bij de buurman van dat nare meisje uit hun klas, Wendolien. Donders! 
ISBN: 9789025856670, Uitgeverij Leopold, 2010


DONDERS! VAN WIE IS DIE ARM?
Leeftijd: 7+
Dani en Jan Donder hebben dezelfde achternaam en zitten naast elkaar in de klas. Ze willen allebei heel graag een net, gehoorzaam en gewoon kind zijn. Tot ze de arm van een etalagepop vinden. Daar kunnen we lol mee hebben, denken ze. Maar dat valt tegen. De arm verdwijnt en verschijnt steeds onverwacht, en geeft alleen maar last. Ze moeten dat rotding kwijt - want zo lukt het niet om gewoon te zijn! Donders!
ISBN: 9789025855055, uitgeverij Leopold, 2009